Κυριακή, Οκτωβρίου 26, 2008

l a s t d a y s f a v s

Ταινία: Vicky Cristina Barcelona. Όχι γιατί είναι η νέα του Woody Allen. Ούτε για το περίφημο φιλί της Cruz με την Johansson. Αλλά γιατί έχει προκαλέσει έναν διάλογο. Menage a trois. Λειτουργεί, δεν λειτουργεί και υπο ποιές συνθήκες και προϋποθέσεις. Ξαφνικά όλη η πόλη συζητάει (ξανά) και προβληματίζεται για τις σχέσεις. Στα καφέ, στους δρόμους κάθε μέρα στήνω αυτί. Μηνύματα στην εκπομπή του Τζούμα για το θέμα, και όπως λέει και ο ίδιος, υπο τις κατάλληλες συνθήκες αυτό, αν σου συμβεί ποτέ, είναι υπέροχο όχι όμως με αυτήν την χυδαία έννοια της παρτούζας αλλά με αυτήν της συντροφικότητας, αγάπης και τρυφερότητας που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε τρεις -η και περισσότερους- ανθρώπους, που μπορεί να κρατήσει μπορεί και όχι.. Στους δύο πόσο κρατάει αλήθεια.. Μετά το σινεμά, με την Μ. ξεκινήσαμε μια κουβέντα που κράτησε ως τις 6 το πρωι, χωρίς φυσικά να καταλήξουμε κάπου, το γεγονός αυτό όμως, ότι μια ταινία ή η τέχνη γενικότερα (πέρα απο οποιαδήποτε "επαγγελματική" κριτική), προκαλεί αυτόν τον διάλογο -δεν συμβαίνει και πολύ συχνά τελευταία- είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι αυτόν (τον διάλογο) τον προκαλεί ένας σκηνοθέτης "φτασμένος" που δεν είναι πια στο peak της καριέρας του (αλλά εξακολουθεί να γυρίζει ενδιαφέρουσες ταινίες). Εξαιρετική η ερμηνεία του Bardem και μακράν η Rebecca Hall ήταν η ομορφότερη της ταινίας! 
Καφέ: Συλλαβή bookstore cafe. Στον πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι. Λιτός αλλά πολύ προσεγμένος χώρος, με έναν ας πούμε "ευρωπαϊκό αέρα" όπου μπορείς να πιείς καφέ να διαβάσεις και να αγοράσεις βιβλία στον επάνω όροφο.
Ραδιόφωνο: Εκτός απο τα πρωινά του Τζούμα στον Εν Λευκώ, ο City ο σταθμός της Γιάννας, φώναξε τον Νένε, τον Πανούση και το δίδυμο Πανόπουλος-Κιντή (τα σπάνε), κάνοντας με να το ανοίγω που και που, δειλά. 
Τραγούδι: Jukes-Something important. Παίζει στο repeat συνεχώς. Soul/folk/pop απο το Bristol. Η Tammy Payne (Jukes) με έκανε μετά απο πάρα πολύ καιρό, να "ερωτευτώ" ένα τραγούδι. Το τελευταίο διάστημα "ερωτεύομαι" πρόσωπα που είτε είναι προβληματικά είτε είναι μακριά (ή και τα δύο μαζί). Τέλειο!  Boomp3.com 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τραγούδι είναι παρα πολύ όμορφο. Εύγε!!!

onelittleastronaut είπε...

ti, mono to tragoudi? i tainia? to kafe? lol. thanx