Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2008

l a s t m o n t h b e s t

Βιβλίο: Το Περιθώριο του Andre Pieyre de Mandiargues. "Υπάρχει όμως μια γλυκύτητα στην ατμόσφαιρα, και ο ταξιδιώτης σκέφτεται με ικανοποίηση πως το οξυγόνο που ανασαίνει δεν είναι το οξυγόνο της πατρίδας του και πως οι γυναίκες και οι άντρες στους οποίους ευχαρίστως παραχωρεί προτεραιότητα, του είναι συμπαθείς μόνο και μόνο γιατί, κατα πάσα πιθανότητα, δεν είναι συμπατριώτες του. Οι  κληρονομικοί εχθροί σκέφτεται, ειναι οι συμπολίτες μας, οι κοντινοί συγγενείς μας. Όλα τα κληρονομικά δεινά προέρχονται απο την οικογένεια και την εξ αίματος συγγένεια". Γράφτηκε πριν πολλά χρόνια αλλά τώρα το ξεκινησα. Ένας άντρας, χτυπημένος απο τραγικά νέα, περιπλανιέται άσκοπα στους κακόφημους δρόμους της Βαρκελώνης. "Ο ξάδερφος, αντι να κάνει λόγο για μια θάλασσα απο γυναίκες, θα έπρεπε να είχε μιλήσει για ένα κοπάδι απο γυναίκες, διότι μόνο έτσι η πραγματικότητα της στιγμής θα δικαίωνε τη φράση, καθώς στα μάτια του Σιγισμούνδου το γύναιο αυτό μοιάζει με φοράδα, με τη μαύρη χαίτη που απλώνεται στους ώμους της, την γαμψή μύτη ανάμεσα στα γουρλωτά μάτια και τις λεπτές της γάμπες, που είναι όλο κόκκαλα και δυνατούς μυς κάτω απο το στεγνό, γυμνό της δέρμα. Είναι βέβαιο πως τον καλημέρισε μια Ανδαλουσιανή πουτάνα".     
Ενασχόληση/συνεργασία/project: Phobia (more details sooner or later)
Διαμάχη: Για τους (συγχωρεμένους πια) Godspeed You!Black Emperor. Με επιχειρήματα του στυλ, αν διαχωρίσεις το μουσικό απο το ιδεολογικό κομμάτι, εμένα το μουσικό δεν μου λεει τίποτα, ως το, εχουν πατήσει εμφανέστατα πανω στιην επικότητα του Θεοδωράκη και στο λυρισμό του Χατζιδάκι, γι αυτο κι εχουν τετοια επιτυχια στην Ελλάδα... Ένα ζεστό βράδυ περπατώντας στην Αιόλου.
Επερχόμενο φεστιβάλ: Νύχτες Πρεμιέρας. Με Vicky Christina Barcelona, Roman Polanski: "Wanted and Desired", Jacques Tourneur κ.α. 17-28/9.
Όνομα νέου εκκολαπτόμενου μουσικού: Βusby Βerkeley Dreams. Το μέλλον είναι λαμπρό.
(η φωτό είναι απο το εξώφυλλο του Περιθωρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: